Хазарта: Зад „Възраждане“ са службите, а техен лидер Радев

Една част от интелигентните хора много се страхуват от управление на „Възраждане“. Това е грешка, защото те не са създадени да управляват, а да разрушат и малкото, което е постигнато в България. Зад тях стоят българските служби, а техният лидер се казва Румен Радев. Това каза днес пред Би Ти Ви депутатът от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Христо Петров, известен като Ицо Хазарта.

Според него след днешното поведение и закани от страна на народните представители от „Възраждане“ трябва да се самосезира прокуратурата, защото говорят за преврат. „Днес на трибунка Костадин Костадинов обяви, че повече няма да допуснат Явор Божанков и Манол Пейков да се качват на трибуната и ще ги свалят от там. Едни хора в парламента искат да определят кой може да говори и кой не може да говори. Те искат от тях да зависи кой да говори. Те казват: „Ти нямаш право, нищо, че си избран от народа“, поясни Петров.

По-рано днес с пост във „Фейсбук“ той обяви, че от „Възраждане“ искат насилие и концлагери, като не приемат различно от тяхното мнение. Според депутата връзката между Радев и Костадинов може да се търси и във факта, че и двамата днес говорят за пълзяща диктатура. В отговор на въпроса как ще отговорите на това, че Румен Радев е създал и „Продължаваме промяната“, Петров каза: „Продължаваме промяната“ беше създадена от Кирил Петков и Асен Василев с подкрепата на Румен Радев. Това е и моя лична вина, че съм се заблудил за него.“

Депутатът подчерта, че има риск „Продължаваме промяната – Демократична България“ „да бъдат изпързаляни“ от ГЕРБ-СДС при общо управление, но опит трябва да се направи, защото иначе има риск България да поеме курс към Русия и диктатура.

Четете още

Избор на редактора