Хари е бесен, Чарлз не му разрешил да доведе Меган на прощалната вечеря

Британското кралско семейство все още е в траур за Елизабет I, а вече започнаха да се появяват неприятни информации за поведението на някои от нейните наследници. Вестник “Сън” разкрива, че принц Хари е отказал да вечеря с баща си и брат си на 8 септември, когато тя почина, защото бил много ядосан, че не са му разрешили да доведе съпругата си Меган в шотландската резиденция на Нейно Величество в Балморал.

Според източници на вестника крал Чарлз III се е обадил на по-малкия си син по телефона и му казал, че не е подходящо да води Меган в Балморал. Той вече е бил там заедно със съпругата си Камила и сестра си принцеса Ан, и са видели Елизабет II жива.

Самолетът на Хари каца в Шотландия няколко минути, след като официално е обявена смъртта на баба му.

Когато пристига в резиденцията ѝ, той се присъединява към чичовците си Андрю и Едуард, но отказва компанията на баща си Чарлз и брат си. На следващата сутрин хваща обратен полет за Лондон, за да бъде с Меган, която го чака в подарената им от кралицата къща в Уиндзор.

Изданието отбелязва, че въпреки пренебрежителното отношение на Хари към брат си в Балморал, Уилям го кани два дни по-късно да излязат заедно със съпругите си пред опечалените хора, които се стичат пред замъка Уиндзор.

Появата на четиримата беше приета като помирение между двамата братя. Те от 2 години враждуват след решението на Хари да емигрира в САЩ с Меган, откъдето отправиха сериозни обвинения към кралското семейство за липса на подкрепа.

Четете още

Избор на редактора