Хари Потър в сериал за поне седем сезона

Ръководството на филмовата компания Warner Bros. и телевизия HBO са започнали преговори с британската писателка Джоан Роулинг – създателка на поредицата книги за Хари Потър, за снимките на сериал, посветен на живота на момчето магьосник и неговите приятели, съобщи Bloomberg.

Според изданието генералният директор на Warner Bros. Discovery Дейвид Заслав и шефът на студиото на HBO Кейси Блойс са близо до споразумение с авторката.

Предстоящият проект ще включва 7 сезона, всеки от които ще бъде посветен на една от книгите на Роулинг. Самата тя в процеса на снимките ще контролира съответствието на сюжета на сериала със съдържанието на книгите.

Компанията се надява, че сериалът може да бъде крайъгълен камък на нова стратегия за стрийминг, която ще бъде обявена на 12 април следващата седмица от майката на HBO, Warner Bros., твърдят двама информатори на Bloomberg. По данни на източниците, тогава ще бъде обявено обединяването на видеоуслугите на HBO Max и Discovery +.

Досега Warner Bros. са превърнали всяка от седемте книги на Джоан Роулинг, повечето от които надвишават 500 страници, в хитов филм, а кулминация стана продукция от две части, базирана на последната от книгите. Говорител на Warner Bros. за момента отказва коментар.

Според американския издател Scholastic Corp. поредицата от книги за момчето магьосник е продала за 25 години 600 милиона копия на 85 езика, превръщайки се в бестселър за всички времена.

Осемте филма, базирани на поредицата, са генерирали световни продажби на билети за над 7,7 милиарда долара, според Box Office Mojo.

Четете още

Избор на редактора