Хари Стайлс е големият победител на наградите „Брит“

Хари Стайлс е големият победител на британските музикални награди „Брит“, връчени тази нощ в Лондон, предадоха световните агенции.

Певецът спечели отличието в общо четири категории – за албум на годината за „Harry’s House“, за полово неутралната категория изпълнител на годината, за песен на годината за „As It Was“ и за най-добър поп/ар енд би изпълнител.

Така Хари Стайлс постигна победа в четирите  категории, в които бе номиниран. При приемането на наградите той благодари и на бившите си колеги от бандата „Уайн Дайрекшън“.

„Имам толкова добри спомени от наградите „Брит“, така че благодаря ви, че ми връчихте още няколко от тях. Добре е да съм си у  дома“, пошегува се певецът, когато се качи на сцената, за да получи отличията. Той благодари на семейството си, че го е подкрепяло, обичало го е и е било търпеливо с него.

„И искам да благодаря на майка ми, която ме записа за участие в „Екс фактор“ без да ми каже“, каза още певецът и призна, че без майка си сега е нямало да бъде на сцената, за да приема наградите. По същата причина той благодари и на бившите си колеги от „Уан Дайрекшън“.

На церемонията в Лондон британската инди поп група „Ует лег“ спечели „Брит“ в две категории  –  за британска група и за най-добър нов изпълнител. Чаровната Беки Хил получи отличието в категорията за най-добър денс изпълнител. А групата „1975“ бе отличена в категорията за най-добра рок банда. Британският рапър Айч получи наградата в категорията за най-добър рап/хипхоп изпълнител.

Бионсе си тръгна с две награди „Брит“ за най-добър международен изпълнител и за най-добро международно изпълнение за „Break My Soul“. Ирландската банда „Фонтейнс Ди Си“ получи наградата за най-добра международна група.

Момичешката банда „Фло“ бе избрана за най-добър нов изпълнител, а Давид Гета за продуцент на годината, докато Кид Харпун стана композитор на годината.

Наградите „Брит“ бяха връчени близо седмица след връчването на наградите „Грами“. Церемонията се състоя в лондонската зала „О2 Арена“ и водещ беше комикът Мо Гилиган.

Отличията бяха белязани от полемика, защото във водещата полово неутрална категория  – тази за изпълнител на годината, номинираните бяха все мъже. Ето защо Хари Стайлс припомни на церемонията имената на всички жени, които също са заслужавали да бъдат номинирани.

Четете още

Избор на редактора