Хеттрик на Марез изпрати Сити на финал за ФА Къп

Манчестър Сити победи втородивизионния Шефилд Юнайтед с 3:0 на стадион „Уембли“ в Лондон в първия полуфинал от турнира за Купата на Футболната асоциация в Англия (ФА Къп) и се класира за финала в надпреварата. За Сити това е шести полуфинал в последните седем сезона, но „гражданите“ не са печелили трофея от 2019 година, когато победиха Уотфорд с 6:0.

В другия полуфинал за ФА Къп утре пак на „Уембли“ ще играят Манчестър Юнайтед и Брайтън.

Рияд Марез реализира хеттрик за успеха на Манчестър Сити с попадения в 43-ата от дузпа, в 61-ата и в 66-ата минута.

Футболистите на Шефилд Юнайтед първи стигнаха до добра възможност за гол, след като още във втората минута Илиман Ндиайе отправи опасен удар, но германският вратар на Сити Щефан Ортега реагира навреме.

Нападателят на „гражданите“ Ерлинг Холанд вкара топката в мрежата на съперника в 16-ата минута, но попадението не бе зачетено заради нарушение. Рияд Марез даде преднина от 1:0 на Манчестър Сити в 43-ата минута след като бе точен при дузпата, отсъдена за нарушение на Даниел Джебисън.

След почивката Марез успя да отбележи още два гола, като първо в 61-ата минута той излезе сам срещу стража на Шефилд Юнайтед и увеличи аванса на Сити на 2:0, а пет минути по-късно се разписа след подаване от Джак Грийлиш, правейки резултата 3:0.

До края на двубоя Хулиан Алварес пропусна нови две възможности за Манчестър Сити. В 84-ата минута той стреля вдясно от вратата на Шефийл Юнайтед, а в 90-ата бе намерен добре от Фил Фоудън, но отново не успя да отправи точен удар, съобщи БНР.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора