Хиляди искат да осиновят Ая, която се роди в развалините

Хиляди хора предложиха да осиновят момиченцето, което се роди под развалините на срутена сграда в северозападна Сирия след земетресението в понеделник.

Когато беше спасено, бебето Ая – което означава чудо на арабски – все още беше свързано с майка си чрез пъпната си връв, съобщава BBC.

Майка й, баща й и четиримата й братя и сестри загинаха след земетресението, ударило град Джиндайрис.

Ая вече е в болница.

„Тя пристигна в понеделник в толкова лошо състояние, имаше подутини, синини, беше студена и едва дишаше“, каза Хани Маруф, педиатърът, който се грижи за нея.

Сега тя е в стабилно състояние.

Видеозаписи от спасяването на Ая обиколиха социалните мрежи. Кадри показват мъж, който спринтира от срутените отломки на сграда, държейки бебе, покрито с прах.

Халил ал-Сувади, далечен роднина, който е бил там, когато тя е била изтеглена на безопасно място, донесъл новороденото на д-р Маруф в сирийския град Африн.

Хиляди хора в социалните медии вече поискаха подробности, за да я осиновят.

„Бих искал да я осиновя и да й осигуря достоен живот“, каза един човек.

Кувейтски телевизионен водещ каза: „Готов съм да се грижа и да осиновя това дете… ако правните процедури ми позволяват“.

Управителят на болницата Халид Атия казва, че е получил десетки обаждания от хора от цял ​​свят, които искат да осиновят бебето Ая.

 

Четете още

Избор на редактора