Холандският дългуч вкара при дебюта си за „Юнайтед“

Манчестър Юнайтед се доближи максимално до финала в турнира за Купата на лигата с успех с 3:0 като гост на Нотингам Форест.

„Червените дяволи“ си свършиха работата в първия полуфинален сблъсък и изглежда реваншът след седмица на „Олд Трафорд“ ще е изцяло протоколен.

Маркъс Рашфорд откри резултата още в 6-ата минута след отличен пробив по лявото крило. В средата на полувремето домакините се събудиха и отбелязаха гол, който беше отменен заради засада, а малко по-късно създадоха още едно положение, при което Давид де Хеа трябваше да спасява.

После Антони направи голям пропуск за Юнайтед, но все пак в края на полувремето гостите удвоиха преднината си. Ваут Вегхорст заби първия си гол за клуба с добавка след далечен изстрел на Антони.

През второто полувреме Нотингам опита да наложи натиск и създаде няколко опасности, а Кристиан Ериксен удари греда за Юнайтед. Минута преди края Бруно Фернандеш отбеляза третия гол за победителите с удар по земя.

Ако не допусне шокиращ обрат в общия резултат, Юнайтед ще срещне Нюкасъл или Саутхемптън на финала. В първия полуфинален сблъсък между тях „свраките“ спечелиха с 1:0.

Четете още

Избор на редактора