Холанд пак включи на свръхзвукова и постави феноменален рекорд

Ерлинг Холанд включи пак на свръхзвукова скорост и продължава да чупи рекорди, а Манчестър Сити отнесе с 3:0 Уулвърхемптън у дома в 21-вия кръг на Висшата лига. Головата машина наниза хеттрик и с това попаденията му за първенството от началото на сезона станаха 25.

Само 19 мача бяха нужни на норвежеца, за да запише четвъртия си хеттрик в Премиър лийг, което е рекордно постижение. Още по-показателно е, че втори в тази класация е Рууд ван Нистелрой, на когото обаче са му били нужни цели 65 мача, за да запише 4 хеттрика. Другите отличници са също далеч назад – Луис Суарес (81 мача, Ливърпул), Алън Шиърър (86, Нюкасъл) и Роби Фаулър (89, Ливърпул). Кристиано Роналдо пък през цялата си кариера във Висшата лига е вкарал три хеттрика.

Холанд откри в 40-ата минута с глава след центриране на Де Бройне. В началото на втората част Сити получи дузпа и героят на мача я реализира за 2:0, а малко след това се възползва от груба грешка на Жозе Са при изнасянето и асистенция на Марез, за да оформи крайния резултат.

Така шампионите се доближиха само на 2 т. от лидера в класирането Арсенал, но „топчиите“ в момента са с два мача по-малко и им предстои дерби срещу Манчестър Юнайтед.

Четете още

Избор на редактора