Иванов: Газпром е оръжие на Москва, кабинетът „Донев“ да пази неутралитет

„Няма да бъде допусната скрита преориентация на държавата. Газпром не е просто търговец, а е геополитическо оръжие на Русия“, заяви Христо Иванов по БТВ.

В България има активни граждани, които не чакат някой да ги организира, излизат сами, коментира той спонтанния протест на граждани в петък срещу действията на служебния кабинет.

„Предлагаме коалиция на ПП защото трябва да конструираме политическа сила с ясна посока за ориантацията на страната, а не да се чудим на чии червени линии да угаждаме“, категоричен е той. Иванов се надява следващата седмица на разговори с „Продължаваме Промяната“.

„Очаква се от служебното правителство да е неутрално. Най-разумното поведение е да се съсредоточи върху организирането на изборите и да не се намесва в политическия процес“, заяви още Христо Иванов. „Не може да ревизираш 7-месечно управление, все едно е 12-годишно“, категоричен е той. Според него това поставя отново на дневен ред необходимостта от конституционна промяна за ограничаване правата на служебните кабинети.

Четете още

Избор на редактора