Христо Иванов: Гласувах да излезем от безпътицата

Гласувах за това да излезе България от безпътицата и политическата криза и да тръгне напред, каза пред журналисти съпредседателят на „Продължаваме промяната – Демократична България“ Христо Иванов, след като гласува в секция в 93-то средно училище „Александър Теодоров – Балан“.

Иванов гласува с машина и коментира, че този начин е удобен, сигурен и безпроблемен.

В отговор на въпрос дали е по-близо до хоризонта съставянето на правителство сега, Христо Иванов заяви, че „ако хоризонтът е хоризонт на здравия разум, трябва да сме там“.

„Ако хоризонтът отново бъде на лични отношения, амбиции, кой знае какво може да се случи, но мисля, че трябва да се прояви отговорност. Ние я съзнаваме и ще направим възможното да бъде съставено правителство“, допълни той.

Помолен за коментар за призива на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за коалиция между първи две партии, Христо Иванов заяви, че коалиция означава съвместно управление, което изисква високо ниво на доверие и разбирателство.

Не виждам да ги има тези условия, каза Иванов и допълни, че от тази гледна точка ще се търси „по-скоро формула, която е базирана на някакво обединение около конкретни приоритети“.

Четете още

Избор на редактора