ЦИК глоби двама кандидат-депутати за реч на омразата

Централната избирателна комисия е наложила глоби на двама кандидат-депутати заради реч на омразата по време на предизборната кампания. Става дума за председателя на „Български национален съюз „Нова демокрация“ Боян Расате и за председателя на партия „Истината и само истината“ Венцислав Ангелов.

ЦИК е разгледала два сигнала на Съвета за електронни медии. В първия се посочва, че на 7 март (вторник), в предаването „Референдум“ по БНТ, кандидатът за народен представител от ПП „Истината и само истината“ Венцислав Ангелов използва в предизборната си агитация антисемитски послания и призовава за насилие срещу определени политици и групи от хора.

Във втория сигнал се посочва, че на 10 март, в предаването „Панорама“ по БНТ, кандидатът за народен представител от ПП „Български национален съюз „Нова демокрация“ Боян Расате призовава за насилие срещу определени политически активисти и групи граждани.

Венцислав Ангелов е регистриран като кандидат за народен представител от листата на ПП „Истината и само истината“ под № 1 в РИК 19 – Русе, и под № 1 в РИК 25 – София.

Боян Расате е регистриран като кандидат за народен представител от листата на ПП „Български национален съюз „Нова демокрация“ под № 1 в РИК 25 – София, и под № 1 в РИК 14 – Перник.

Четете още

Избор на редактора