Циципас загуби от Ноле, вече няма шанс за номер 1

Рекордьорът с пет трофея Новак Джокович победи Стефанос Циципас с 6:4, 7:6(4) в първия си мач от финалния турнир на ATP в Торино. Сърбинът записа девета поредна победа срещу най-добрия гръцки тенисист, който вече няма шанс да завърши сезона като номер едно в ранглистата.

Джокович проби Циципас още в първия гейм на срещата, възползвайки се при втората възможност. След това двамата печелеха убедително подаванията си, разменяйки си и по един гейм на нула. В крайна сметка сърбинът взе първия сет след 6:4.

Втората част бе изключително равностойна и нямаше нито един пробив. Двамата тенисисти спечелиха убедително първите си подавания, а в четвъртия гейм Джокович получи шанс за пробив, но не успя да го направи. След това гъркът и сърбинът сравнително лесно печелеха на свой сервис и логично се стигна до тайбрек. В него Ноле направи два минипробива и поведе с 5:1 точки, но Циципас намали изоставането си с три поредни точки. Все пак Джокович поведе с 6:4 и имаше два мачбола, реализирайки още първия от тях, за да ликува с първа победа на турнира на осемте най-добри тенисисти за годината.

Четете още

Избор на редактора