Чарлз на първа кралска визита в румънското си село

Чарлз Трети се очаква да посети Румъния на 2 юни, което ще бъде първото му официално посещение в страната след коронацията, съобщава телевизия Диджи 24, позовавайки се официални източници.

Визитата е била определена на церемонията по коронясването, в която участваха румънският президент Клаус Йоханис и съпругата му Кармен, както и пазителката на румънската корона Маргарета и принцът консорт Раду, отбелязва новинарският сайт Зиаре.

Чарлз Трети и кралицата консорт Камила бяха коронясани на 6 май в Уестминстърското абатство в Лондон.

Чарлз се влюбва в селата на Трансилвания през 1998, когато посещава за първи път Румъния, припомня телевизия Диджи 24. Няколко години по-късно – през 2006 той си купува първия имот в Румъния – традиционна къща в село Вискри, окръг Брашов. В последствие купува и други имоти, също в Трансилвания, и продължава да посещава страната поне веднъж годишно.

Зиаре посочва, че от вчера по улиците на село Вискри, което е включено в световното наследство на ЮНЕСКО, е забранено да се движат автомобили. Властите са взели решение автомобилите да остават на входа на селото, където е направен паркинг.

Къщата, притежавана от крал Чарлз във Вискри, която продължава да бъде наричана Къщата на Уелския принц, е отворена отново за посетители от 1 април.

Четете още

Избор на редактора