Челси назначи Франк Лампард до края на сезона

Франк Лампард се завръща начело на „сините“ като заместник на Греъм Потър, който бе уволнен миналата неделя. Легендарният 44-годишен бивш капитан е без работа от януари, когато самият той бе уволнен от Евертън. Преди това бившият халф води Челси между юли 2019 и януари 2021.

Тимът от „Стамфорд Бридж“ в момента е 11-ти в класирането на Висшата лига девет кръга преди края. Челси се намира в серия от три поредни мача без победа в елита – серия, на която ще се надява да сложи край в събота в гостуването си на 14-ия Уулвърхемптън.

След това, в средата на следващата седмица, идва време за първия четвъртфинал в Шампионската лига срещу Реал Мадрид на „Сантяго Бернабеу“.

Засега за Лампард се говори само като за временен мениджър. Фаворитите за постоянен от лятото остават Юлиан Нагелсман, Луис Енрике и Антонио Конте, за когото това също би било завръщане в Западен Лондон.

Източници на 90min разясняват, че на пръв поглед изненадващото решение за завръщане на Лампард идва заради нежеланието на Бруно Салтор да продължи да бъде временен наставник.

Ръководството на лондончани трябва да действа бързо по ангажирането на нов треньор и се е спряло на добре известния Лампард, прекарал 13 години като футболист в отбора.

Един от най-качествените полузащитници на своето поколение записа 648 мача и рекордните в историята на клуба 211 гола за Челси.

Като треньор на тима се радваше на успех в първия си сезон начело, но резултатите се влошиха през втория и предишният собственик Роман Абрамович прояви прочутото си нетърпение, за да му покаже вратата.

Четете още

Избор на редактора