Челси отказа Дортмунд от Шампионската лига

Отборът на Челси отстрани Борусия Дортмунд от Шампионска лига и се класира за 1/4-финалите на турнира. „Сините” от Лондон се наложиха с 2:0 на своя „Стамфорд бридж” и въпреки поражението с 0:1 в първия мач, продължават в следващата фаза на на-силната клубна надпревара в Европа.

С оглед на резултата в първия мач и кошмарната форма на Челси в Англия, отявлен фаворит в мача бе тимът на Дортмунд, който обаче разочарова с представянето си. Поражението за „жълто-черните“ е първото за тях през 2023.

Гостите трябваше да правят принудителна смяна още в самото начало на срещата, след като Юлиан Брандт се контузи, а това определено обърка плановете на Един Терзич.

Головете за „сините” реализираха Рахийм Стърлинг и Кай Хаверц от дузпа през втората част, която трябваше да бъде бита два пъти. При първото изпълнение Хаверц пропусна, стреляйки в гредата, но реферът върна изпълнението, след като няколко играчи на двата тима навлязоха в наказателното поле при изстрела на Хаверц. При второто изпълнение обаче, той не сгреши.

Другият четвъртфиналист от вторник вече е отборът на Бенфика, който размаза като домакин белгийския Брюж с 5:1.

Четете още

Избор на редактора