Чепеларе празнува 25 г. от олимпийското злато на Дафовска

Чепеларе празнува. Зимен Олимпийски ден ще се проведе на ски център „Дьортевото“, край града. Днес се навършват 25 години от спечелването на олимпийското злато в биатлона на Катя Дафовска.

Програмата ще започне с музикален поздрав от Центъра за подкрепа за личностно развитие – ОДК Чепеларе. Тя предвижда състезание по стрелба със снежни топки и щафета с деца от детските градини в града.

Зимният празник ще продължи със състезание по дърпане на въже и по дърпане с гуми с ученици от 1 до 12 клас,  както и демонстрация на представители от клуба по биатлон СК „Рожен Чепеларе – 2016“.

В 18 ч е състезанието по сноуборд, слалом за ученици 1-4 клас, 5-8 клас, 9-12 клас, 18+, от 18 до 35 г. и ветерани. Вечерта ще бъде награждаването на отличените спортисти от спортните клубове в Чепеларе.

По традиция управата на Чепеларе организира спортен празник на този ден в чест на Екатерина Дафовска, за да се отбележи единственият златен олимпийски медал по биатлон за България от Зимна Олимпиада през 1998 г. в Нагано.

Четете още

Избор на редактора