Каре аса на „Уимбълдън“: Серина, Рафа, Ноле и Мъри

Звезден състав от застаряващи величия се събира на тенис турнира „Уимбълдън“. 135-ото издание на бижуто на британското спортно лято стартира в понеделник.

Много от най-големите имена в света ще излязат на тревата на All England Club, водени от Серина Уилямс, Рафаел Надал, Новак Джокович и Анди Мъри. Изгряващи звезди като Ема Радукану, Ига Швьонтек и Карлос Алкарас също ще играят.

Тази година няма да се начисляват точки за класиране на играчите, тъй като „Уимбълдън“, за разлика от своите партньори от Големия шлем – Откритото първенство на Франция и US Open, реши да забрани на руските и беларуски играчи да се състезават заради нахлуването на Русия в Украйна.

Даниил Медведев, руснакът, който е номер едно в света при мъжете, е най-големият отсъстващ заради санкциите.

Григор Димитров започва кампанията си на “Уимбълдън” на корт №12. Българинът ще излезе срещу Стийв Джонсън в четвъртия мач за деня в понеделник, като първият започва в 13 ч.

Виктория Томова ще изиграе първия си двубой в сходно време. Тя ще затвори програмата на корт №8, където началният час отново е 13, а сблъсъкът ѝ с Дария Савил също е четвърти.

 

Четете още

Избор на редактора