Четирима въртяха педалите 10 000 км., за да подкрепят Меси

Автор, учител, туристически агент и продуцент на съдържание от Аржентина завършиха пътуването на живота си, след като изминаха велосипед от Южна Африка до Катар, за да присъстват на тазгодишното Световно първенство по футбол.

Квартетът беше на път 177 дни, изминавайки 10 000 км в 15 държави между Кейптаун и Доха. Те бяха посрещнати в столицата на Катар от тълпи привърженици на Аржентина в Часовника за обратно отброяване.

„Започнахме това пътуване през май и всеки ден беше едно невероятно приключение“, каза Лукас Ледезма, учител по физическо, който се раздели временно с класната стая, за да се съсредоточи върху пътуването. „Хората в цяла Африка и Близкия изток отвориха вратите си за нас. Те ни помогнаха да научим за културата, да споделяме храна и дори ни поканиха да останем в домовете им. Получихме невероятно посрещане от всички – включително точно тук, в Катар.“

Идеята за епичното каране идва, след като Аржентина си осигури място на Мондиала в Катар. Това не е първото предизвикателство за квартета. През 2016 г. четиримата пътуваха до Олимпиадата в Рио и предприеха подобно пътуване до последното Световно първенство по футбол в Русия.

Пътешественикът Леандро Пиги каза, че иска да разсее митовете и стереотипите за хората в Близкия изток и арабския свят.

„Хората в Близкия изток се представят по определен начин в медиите, но в действителност всички те са много гостоприемни“, каза Пиги, който наскоро издаде книга за забележителния си поход от Аржентина до Аляска. „Всеки беше толкова щедър, независимо от средствата си – всички бяха непреклонни да споделят храна и вода с нас. Радвам се, че имах шанса да стана свидетел на това от първа ръка.”

„Ние сме тук, за да вдъхновим хората – да кажем на всички, че можете да направите невъзможното“, каза Матиас Верчези, създател на съдържание от Кордоба. „Гордеем се с това пътуване и се надяваме най-накрая да видим Аржентина да спечели Световната купа за трети път.“

За туристическия агент Силвио Гати енергията, която ездачите изпитват от пристигането си в Катар, е вдъхновяваща. „Много съм развълнуван да бъда в Катар. Пътуването ни беше дълго и изморително, но гостоприемната атмосфера, в която бяхме заобиколени, ни даде толкова много енергия и направи приключението много полезно.“

Аржентина е в група С заедно със Саудитска Арабия, Мексико и Полша – и ще започне кампанията си на стадион Лусаил срещу саудитците на 22 ноември, надявайки се да повторят предишните си победи на Световното първенство през 1978 и 1986 г.

Четете още

Избор на редактора