Четири мача слагат край на груповата фаза на Мондиала

Последните четири мача от груповата фаза на Мондиал 2022 ще се изиграят днес. От 17 часа са решителните битки в група Н: Гана – Уругвай и Южна Корея – Португалия, докато в 21 часа започват мачовете Камерун – Бразилия и Сърбия – Швейцария от група G.

В група G Бразилия вече си осигури участие в осминафиналите, а равенство срещу Камерун ще гарантира на Селесао първото място в групата. Африканският тим ще търси задължителна победа и ще очаква благоприятен развой на другия двубой.

Очертава се ключовата битка за второто място да бъде между Швейцария и Сърбия. За „кръстоносците“ равенство би трябвало да е достатъчно, ако не се стигне до шокиращ успех на Камерун в другата среща, докато сърбите се нуждаят от победа, след като взеха само една точка в първите си два мача.

В група Н Португалия вече е сигурна за фазата на елиминациите, а точка срещу Южна Корея ще е достатъчна за първото място. От своя страна азиатците имат нужда от победа, за да запазят шансове да излязат от групата. В другия мач равенство може и да е достатъчно за Гана, за да продължи напред, докато Уругвай трябва да спечели, ако иска да има шанс за втората позиция.

Четете още

Избор на редактора