Шествия в подкрепа на Украйна година след началото на войната

Шествия в подкрепа на Украйна се проведоха у нас. Българи и украинци излязоха по улиците на някои от големите градове, за да покажат съпричастността си със страната, станала обект на агресията, съобщи БНР.

Подобни шестия в подкрепа на Украйна днес имаше и в Бургас, Пловдив, Велико Търново, Стара Загора и Русе, а във Варна шествието ще бъде утре.

В София много хора се събраха на площада пред Президентството, за да изразят своята съпричастност с украинския народ. Предвижда се мирно шествие, което да премине през централната софийска част и да приключи на „Орлов мост“.

Множеството запази минута мълчание в памет на жертвите в тази война.

България и българският народ знаят ясно, който е агресорът в тази война, въпреки опитите на някои политически сили и държавни фигури, които зад фазата на пацифизма и неутралността, призовават светът да изостави Украйна, казаха още организаторите.

За да почетат паметта на жертвите на руската агресия и за да протестират срещу позицията на българския президент относно войната, през президентството се събраха и представители на неправителствени организации. Сред тях са движение „БОЕЦ“ и Атлантическия съвет.

Четете още

Избор на редактора