Шефът на карловската болница подкара сам линейка

Шефът на карловската болница сам подкара линейка, за да бъде оказана помощ на пострадала жена.  Случаят е без прецедент както за самия лекар, така и за региона.

Д-р Обрейко Обрейков не се поколебал как да постъпи, след като звеното на Спешна помощ в Карлово му съобщили, че жена е блъсната на улица в града, а няма свободен екип с линейка, който да окаже помощ.

„Беше около 11.30 часа, когато от Спешна помощ ми се обадиха и ми казаха, че на ул. „Дъбенско шосе“ в Карлово има пътнотранспортно произшествие, а звеното не разполага със свободен екип, защото по това време спешен екип бе на катастрофа със загинал човек на Подбалканския път край Розино“ – разказа за „Марица“ д-р Обрейков. – Не знаехме какво е състоянието на жената, ударена от кола на „Дъбенско шосе“. Повиках медицинска сестра от Спешна помощ и веднага тръгнах към линейката на болницата, преди това повиках медицинска сестра от Бърза помощ. Качихме се и тръгнахме“, каза управителят на МБАЛ „Д-р Киро Попов“.

Това е първият случай в лекарската практика на д-р Обрейков, в който той сам  подкарва линейка, макар да е работил като спешен медик в Асеновград в продължение на четири години.

„Имам рефлекса да тръгна веднага, приливът на адреналин в този момент е силен, водещ е стремежът да окажеш помощ“, обясни лекарят.

Жената, блъсната от автомобил на карловската улица „Дъбенско шосе“ се оказала с леки травми. „Докарахме я в болницата, за да я прегледаме и поставим диагноза, каза управителят на болницата. Имаше хематоми по лицето и охлузвания, но нямаше счупвания или опасни травми. По нейно желание бе изписана и освободена от болницата“, допълни още д-р Обрейков.

Четете още

Избор на редактора