Шок за Тухел: Фрайбург елиминира Байерн за Купата

Фрайбург спечели изненадващо с 2:1 срещу Байерн Мюнхен на четвъртфиналите на турнира за Купата на Германия, след като Лукас Хьолер вкара решаващия гол от дузпа в петата минута на добавеното време.

Байерн, който в събота надви с 4:2 големия си съперник за титлата Борусия Дортмунд и се изкачи на първо място в Бундеслигата, поведе в резултата в 19-ата минута. Дайо Упамекано спечели висока топка след центриране от ъглов удар на Йозуа Кимих и бе точен за 1:0.

Фрайбург изравни осем минути по-късно след топовен удар от около 20 метра на Николас Хьофлер, а Хьолер се разписа в края за крайното 2:1 от наказателен удар. Той бе отсъден за игра с ръка на Джамал Мусиала.

Вратарят Марк Флекен бе с основна заслуга за победата, след като отрази опасни удари на Ерик-Максим Чупо-Мотинг, Томас Мюлер и Лерой Сане. Така баварците загубиха шансовете си за требъл, но все още се борят за титлата и трофея в Шампионската лига. Техен съперник на четвъртфиналите ще бъде Манчестър Сити.

„Получихме два гола от два удара и не помня Фрайбург да са създали друго положение. На нас пък ни липсваше последният пас. Вината си е наша и сме разочаровани“, каза треньорът на баварците Томас Тухел.

По-рано през деня Айнтрахт Франкфурт победи с 2:0 Унион Берлин в друг четвъртфинал. За днес има насрочени още два мача.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора