Ще има ли смяна на лидера на ДПС? Втори знак

За първи път откакто през 2016 стана председател на ДПС Мустафа Карадайъ пропусна събора на Демир баба теке. На това свещено за мюсюлманите място до Исперих ДПС почита и паметта на жертвите на майските събития от Възродителния процес през 1989.

Вместо Карадайъ централна фигура на честванията тази събота бе евродепутатът Илхан Кючюк. Той бе и човекът, разпространил снимки и послание от събора на Демир баба теке, докато официалният профил на ДПС във фейсбук досега не е отразил събитието.

Кючюк зае и централното място на масата на лидерите на ДПС на събора на Демир баба теке.

„Днес страната ни изглежда далеч от мечтите и представите ни за справедлива и силна държава-членка на ЕС. Днес България е раздирана от кризи – политическа и институционална и има нужда от нов хоризонт! За да стабилизираме ситуацията, нашата родина има нужда от редовно правителство, което да се ангажира с разрешаването на проблемите на хората!“, написа като послание във фейсбук Илхан Кючюк.

Наблюдатели припомниха честитката за рождения ден на председателя на партията, която бе изпратена от почетния председател Ахмед Доган.

„Пожелавам ти да намериш Мярата на личното и партийното с националното и европейското Политическо здраве. Знам, че го можеш!“, поздрави Доган Карадайъ за неговия 53-ти рожден ден на 8 май.

Многозначително тази честитка бе разпространена на официалната интернет страница на ДПС и дори бе разчетена от анализатори като тактичен жълт картон от страна на Ахмед Доган.

Четете още

Избор на редактора