Юнайтед с важна победа, ще играе в Шампионска лига

Манчестър Юнайтед постигна пестелива, но ценна победа с 1:0 като гост на Борнемут в двубой от 37-ия кръг от Висшата лига на Англия. Гол на Каземиро още в деветата минута осигури ценния успех за „червените дяволи“, които победиха „черешките“ за седми път в последните осем срещи между двата отбора.

Бруно Фернандеш пропусна да направи резултата 2:0 още преди почивката, а Давид де Хеа се намеси решително при опит за изравняване на резервата Кийфър Мур в заключителните минути на двубоя.

20-кратните шампиони на Англия имат 69 точки на четвърто място в класирането. Воденият от Ерик тен Хаг състав най-вероятно ще се завърне в Шампионската лига догодина, след като Ливърпул направи 1:1 у дома срещу Астън Вила.

Джейкъб Рамзи даде аванс за гостите в 27-ата минута, а „червените“ изравниха чрез Роберто Фирмино минута преди края на редовното време.

След това равенство отборът от Мърсидайд е с 66 точки и загуби шансове за участие в най-силния клубен турнир в света само с един оставащ мач до края на кампанията.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора