Юнайтед удари Сити в градското дерби

„Манчестър юнайтед“ постигна важен успех в градското дерби с шампиона „Сити“, след като спечели с 2:1 на своя стадион „Олд трафорд“. „Червените дяволи“ стигнаха до победата след обрат в рамките на само пет минути.

„Сити“ поведе в 60-ата минута, когато се разписа Джак Грийлиш и изглеждаше сякаш ще постигне успех, с който да постави под напрежение лидера „Арсенал“. Вместо това „Юнайтед“ вкара два пъти за пет минути чрез Бруно Фернандеш в 78-ата и Маркъс Рашфорд в 83-ата.

Петият пореден успех на „червените дяволи“ ги доближи на само точка зад „Сити“ – 39 срещу 38 точки. Двата отбора от Манчестър са втори и трети в таблицата. Лидерът „Арсенал“, който в неделя гостува на „Тотнъм“, има 44 точки.

Победата е първа за „Юнайтед“ в градското дерби от март 2021 г.

В 60-ата минута Кевин Де Бройне получи подаване отдясно и центрира към резервата Грийлиш, който откри с глава. Това обаче се оказа и единственият точен удар на „гражданите“ в двубоя, след като през останалото време „Юнайтед“ беше добре организиран в защита.

В 78-ата минута „Юнайтед“ успя да изравни при спорни обстоятелства. Бруно Фернандеш реализира с удар от границата на наказателното поле, след като Рашфорд му остави топката. Секунди по-рано нападателят беше в засада и влияеше на играта, тичайки след топката.

Въпреки отсъждането на асистент-арбитъра, главният съдия Стюърт Атуел призна попадението.

Само пет минути по-късно домакините стигнаха и до втори гол. Резервата Алехандро Гарначо центрира и Рашфорд от пет метра прати топката под плонжа на Едерсон – 2:1.

До края на двубоя „Сити“ не успя да застраши вратата на Давид Де Хеа, въпреки че имаше няколко претенции за дузпа.

Четете още

Избор на редактора