Япония се подигра с Маншафта в контрола

Домакинът на европейското първенство по футбол Германия допусна шокираща загуба с 1:4 в контрола срещу Япония и не само задълбочи кризата в отбора, а и натискът върху националния селекционер Ханзи Флик.

Четирикратните световни шампиони, които отпаднаха в груповата фаза в Катар тази зима, имат само четири победи в последните си 17 мача.

Юния Ито започна японския погром с попадение в 11-ата минута, когато реализира на далечна греда след центриране на Юкинари Сугавара. Лерой Сане изравни осем минути по-късно след пас на Флориан Виртц, но гостите вкараха за 2:1 три минути по-късно чрез Аясе Уеда.

Андре тер Щеген спаси германците от още няколко гола през втората част, но Япония стигна до своето в добавеното време с попадения на футболисти от германското първенство. Такума Асано от Бохум бе точен в 90-ата минута, а Ао Танака оформи крайния резултат три по-късно, съобщава БТА.

След мача селекционерът Ханзи Флик отказа да подаде оставка и заяви, че е правилният човек за този пост.

„Футболът е динамична игра и не мога да предвидя какво ще се случи, но знам, че вършим много работа за подготовката на отбора. Мисля, че аз съм правилният човек за селекционерския пост“, заяви той пред репортери.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора