10-годишна каратистка свали от колата кьоркютук пиян шофьор

10-годишната шампионка по карате киокушинкай Анабела Атанасова извърши граждански арест на пиян шофьор в Бургас.

Анабел Атанасова излиза от училище „Константин Преславски”, когато вижда мъж във видимо нетрезво състояние да се качва в автомобил.

„Той криволичеше, а в ръцете си държеше бутилка с алкохол. Спортът ме е научил да съм бдителна и да реагирам, когато видя нещо нередно. Веднага казах на баща ми, който дойде да ме вземе от училище и се обадихме на тел. 112”, разказа за DarikNews.bg Ани.

Бащата Тихомир Атанасов разказва, че пияният шофьор се качва на колата и криволичейки влиза в насрещното платно за движение. Той буквално спира на сантиметри от автомобила им, застрашавайки не само тях, но и пешеходците в близост до платното за движение.

„Спряхме го и не му позволихме да продължи. Питах го: „Пил ли си?“ И той без да се чуди призна: „Да, много!“ После започва да ни заплашва да го пуснем да продължи да шофира”, разказва бащата.

Бащата и дъщерята държат под наблюдение шофьора до пристигане на органите на реда и задържането му.

При пристигането на патрула от Второ РУ, полицаите установяват с дрегер 2,78 промила алкохол в кръвта на водача.

Така с помощта на 10-годишната ни бургаска спортистка и нейния баща, пияният шофьор е прибран в ареста и срещу него ще бъде образувано досъдебно производство.

Анабел Атанасова е една от младите надежди на бургаския клуб „Киокушин спирит“, със световния шампион – сенсей Гергана Апостолова-Костова. Съвсем наскоро тя направи силен международен дебют и завоюва сребро сред претенденти от 7 държави.

Това отличие е само част от десетките завоювани на български турнири от многообещаващата ни надежда в спорта.

Четете още

Избор на редактора