10 гинат при адско меле на магистрала в Турция

Десет души загинаха, а 57 са ранени тази сутрин при верижна катастрофа в северозападния турски окръг Сакария, съобщи Анадолската агенция, цитирана от БТА.

В катастрофата на магистрала „Северна Мармара“ в посока Истанбул са участвали седем превозни средства, включително три автобуса и камион. Причините за пътнотранспортния инцидент не са известни засега.

На място са пристигнали жандармерия, пожарникари, медицински екипи и представители на Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (AFAD).

Валията на Сакария Яшар Карадениз каза, че по предварителна информация 10 души са загинали, а 57 са ранени при катастрофата, като седем от тях сериозно. Част от ранените са настанени в болница.

Работата по отстраняване от пътя на автомобилите, участвали в катастрофата, продължава. Движението по магистралата в посока Истанбул е спряно.

Прокуратурата на окръг Сакария е започнала разследване на катастрофата.

Министърът на правосъдието Йълмаз Тунч каза, че „за разследването са назначени трима прокурори, които работят под ръководството на заместник главния прокурор“.

Четете още

Избор на редактора