100-метров козунак за Възкресение във Враца

Стотици врачани посрещнаха Христовото Възкресение на празничните служби през нощта и днес преди обед в храмовете в града. Днес  в центъра на Враца има общоградски празник, на който бе раздаден 100-метров козунак, съобщи БНР.

Деца и възрастни, стотици врачани, отново чуха вестта, че Божият син е възкръснал. На тържествената служба, наречена Второ възкресение, която по традиция се отслужва на Великден преди обед, бяха прочетени на различни езици евангелски текстове, които възвестяват за възкръсналия Спасител. В края на празничното богослужение врачанският митрополит Григорий раздаде на всеки от присъстващите иконка на празника и червено яйце и призова:

„Нека не преставаме да се молим за мир по света и за смекчаване сърцата на тези, от които зависи неговото възстановяване. Благодатта на възкръсналия спасител Исус Христос и неговата велика милост да бъдат с вас и вашите семейства“.

Великден във Враца продължава на пищно украсения централен площад с общоградски празник, на които се раздава 100-метров козунак и има фолклорен концерт.

Четете още

Избор на редактора