11 са загинали при наводненията в Гърция

Още един човек е бил открит мъртъв след наводненията в Централна Гърция през тази седмица. С него броят на жертвите от бедствието достигна до 11, съобщават гръцките медии.

Както предава АНА-МПА, последната жертва е 77-годишен мъж, чието тяло е било открито чак на остров Евбея. Той е изчезнал при наводненията от плаж край Волос.

Тревога буди и съдбата на хората, които все още се намират в неизвестност. Броят им в момента по данни на министерството на гражданската защита и климатичната криза е шест.

От вчера магистралата Солун – Атина отново е затворена в района на град Лариса, където преля река Пеней. Съобщава се за нови евакуирани квартали в града, въпреки че властите съобщиха за спад на нивото на водите през вчерашния ден с 40 см.

От снощи опасно се покачват и водите на езерото Карла край Волос, като в резултат са залети големи райони и в югоизточната част на Тесалия. Две села в района са получили предупреждение за готовност за евентуална евакуация. От гръцкия генерален щаб съобщиха, че хеликоптерите, базирани в близката база Стефановикио, са в безопасност.

Редица села в Тесалия бяха евакуирани, но много хора все още остават блокирани в наводнените селища. Между 7 и 9 септември по въздуха са били спасени 767 души, на много места с въздушни средства се доставя храна, вода, лекарства и завивки. Общо хората, изведени от наводнените райони от спасителните екипи, са 3443.

Четете още

Избор на редактора