13 убити при израелски удари в Рафах

При израелски удари по южния град Рафах в Газа през нощта са били убиха 13 души, включително девет деца, съобщиха днес здравни служители от палестинския анклав, цитирани от АП.

Израел извършва почти ежедневни въздушни нападения срещу Рафах, където повече от половината от 2,3-милионното население на Газа е потърсило убежище от боевете на други места. Той също така обеща да разшири сухопътната си офанзива към града на границата с Египет въпреки призивите за сдържаност от международната общност, включително от страна на САЩ.

Вчера Камарата на представителите одобри пакет от помощи на стойност 26 милиарда долара, който включва около 9 млрд. долара хуманитарна помощ за Газа.

Войната в Газа бе предизвикана от безпрецедентното нападение на групировката „Хамас“ срещу Израел на 7 октомври, когато по данни на Израел бяха убити близо 1200 души, а около 250 бяха отведени като заложници в Газа. По данни на здравното министерство на „Хамас“ броят на убитите палестинци от началото на израелското настъпление вече е надхвърлил 34 000, съобщава БТА.

Четете още

Избор на редактора