3.3 C
София
неделя, 4 декември, 2022

14 гранични полицаи проверявани за участие в трафика на хора

14 служители на “Гранична полиция” са с дисциплинарни проверки за съпричастност към трафика на мигранти. Това заяви по БНТ гл. комисар Росица Димитрова, директор на ГД „Гранична Полиция“.

Проверките са образувани след доклад на инспектората към МВР. Проверяваните служители са от Бургас, Елхово и Малко Търново.

32-годишният младши инспектор Петър Бъчваров, който беше убит след стрелба от турската страна на границата, ще бъде погребан днес в униформа на “Гранична полиция” по молба на родителите му.

В “Денят започва” гл. комисар Димитрова потвърди, че са намерени гилзи на българска територия на мястото, където е убит граничния полицай. Те са приобщени към образуваното по случая досъдебно производство.

В нощта на убийството на Петър Бъчваров колегите му са предотвратили 123 опита за преминаване на границата. През изминалата нощ са предотвратени около 130 опита каза още главен комисар Димитрова.

Тя благодари на служителите, които охраняват границата за усилията и волята.

Ръководството на МВР е одобрило предложението на “Гранична полиция” за увеличаването на щата на дирекцията с 1260 души. Първите 150 се очаква да бъдат обучени до март 2023. Целта е да се спре командироването на полицейски служители от вътрешността на страната, а границата да се охранява от хора, които са специално обучени за това и са по-добре запознати със спецификите на терена

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини