150 митничари на проверка в Лукойл днес

В изпълнение на Закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна, на 1 януари 2024 г. митнически служители извършват проверки  в „Лукойл Нефтохим“ – Бургас, както и в над 50 други данъчни склада в страната, на суров нефт и нефтопродукти, които попадат в обхвата на ограничителните мерки, съобщиха от Агенция „Митници“.

Ангажирани са около 150 митнически служители от звената за „Последващ контрол“, „Акцизна дейност“ и „Митническо разузнаване и разследване“. На територията на Митница Бургас в проверките са включени 23- ма служителя.и. Основната цел е да бъдат инвентаризирани наличните количества: суров нефт, внесен въз основа на дерогацията, разрешена от Министерския съвет; наличните нефтопродукти, произведени от суров нефт, внесен въз основа на дерогацията. Контролните действия ще се извършат в рамките на 1 януари 2024 г., се посочва в съобщението.

През декември депутатите приеха износът на продукти от руски петрол да отпадне от 1 януари 2024 г., а окончателният внос на руски нефт – от 1 март.

Четете още

Избор на редактора