150 трабанта бръмчат на фестивал във В. Търново

150 трабанта от България, Румъния и Турция ще дефилират днес във Велико Търново по време на 13-ото издание на „Трабант фест“. С фестивала в старата столица започват тазгодишните събори в страната, посветени на двутактовата източногерманска машина, която не се произвежда от 33 години, и на ретро автомобилите.

Организаторите на феста винаги подхождат с чувство за хумор и към актуалната обществено политическа обстановка и тази година за мото на фестивала са избрали:

„Можем да направим и друг прочит на събитието – сглобката отминава, трабантът остава“, обясни политикът и историкът доцент Милен Михов от великотърновския „Трабант клуб“, организатор на фестивала, който е част от културния календар на община Велико Търново.

След изложението пред общината трабнтчетата ще направят дефиле на двутактовите немски машини от центъра на града до крепостта Царевец и към общинския паркинг на ул. „Крайбрежна“, където ще се проведат състезанията за майсторско кормуване на трабант от жени и мъже. Ще бъдат отличени и най-интересните трабанти.

 

Четете още

Избор на редактора