16 полицаи ще работят в Европейската прокуратура

С моя заповед вече са определени 16-те служители на МВР, които започват работа в Европейската прокуратура. Те са назначени поименно, съобщи вътрешният министър Калин Стоянов на брифинг на Грничния контролно-пропускателен пункт „Капитан Андреево“.

Става дума за осем оперативни работници по линия на „Икономическа полиция“ и осем разследващи полицаи от Главна дирекция „Национална полиция“ и от Главна дирекция за борба с организираната престъпност, които ще бъдат командировани в Европейската прокуратура, уточни Стоянов.

С европейския орган от 2021 година, откакто датира нашето сътрудничество, до момента работим съвместно по малко над 140 досъдебни производства, а броят на преписките е много по-голям, посочи Стоянов.

На въпрос за предполагаемо провлено от МВР разследване на прокуратурата с щети за 70 млн. лева Стоянов отговори, че по въпросния казус е извършена проверка от страна на „Вътрешна сигурност“ към МВР , като резултатите от проверката незабавно са изпратени на Европейската прокуратура.

Четете още

Избор на редактора