18 куршума за мафиотски бос в Атина

Жестоко показно убийство в Атина. Един от лидерите на най-голямата мафиотска структура в Гърция, Христос Гиалиас, бе застрелян от упор на улица Агия Екатерини, на няколко десетки метра от дома му, съобщават местните медии.

По 59-годишният Гиалиас е стреляно с Калашников AK-47. Убитият беше един от основните доставчици на месо за лагерите за нелегални имигранти, което му помогна много бързо да разшири компанията си и дори да премести централата й в Милано.

Престъпниците са простреляли жертвата с най-малко 18 куршума, след което са подпалили колата на мафиота. Съобщава се, че на мястото на инцидента полицията е открила 18 гилзи и един куршум.

Жител на района каза пред медиите, че е чул изстрели: Обикновено имаше бодигард до Христос, но вчера го нямаше. Чух пожарната да идва, качих се на покрива и видях пламъците. След известно време разбрахме какво се е случило. По-рано видях черна кола, която влезе в алеята и светкавично изчезна.

Липсата на лична охрана на бизнесмена е един от елементите, който разследва Националната полиция. Защото това може да доведе до заключението, че престъпниците са изпълнявали добре организиран план, може би знаейки, че жертвата ще бъде сама. Освен това икономката на мафиота също потвърждава, че винаги е имал охрана с него.

Работата по установяване на самоличността на престъпниците продължава, полицията събира показания на свидетели и записи от камери за наблюдение в района, които могат да хвърлят светлина върху движението и маршрутите на престъпниците.

Четете още

Избор на редактора