19 загинали в Часив Яр след руските ракети, търсят още 22-ма под руините

Спасители откриха телата на общо 19 загинали цивилни в резултат от руския ракетен обстрел над гр. Часив Яр в Донецка област. Издирването на живи и загинали под руините продължава, съобщи БиБиСи. В същото време руското Министерство на отбраната отричаше, но по-късно извади съвсем различна версия.

„По предварителна информация под отломките на срутените сгради се намират още 22 души, включително едно 9-годишно дете“, заяви тази сутрин главното управление на украинската Гражданска защита на Донецка област. Не е ясно дали има оцелели, но надеждите са малки.

Ракетният удар в събота късно вечерта напълно разруши 2 входа от 5-етажната сграда в Часив Яр. Довчера украинските спасители успяха да извадят от руините 5-има ранени, но живи хора.

Отначало Министерството на отбраната на Русия изобщо не споменаваше за удара. По-късно призна, но с коренно различна версия: „С високоточно оръжие с наземно базиране в района на Часов Яр в Донецката Народна Република беше унищожен пункт за временна дислокация на 118-а бригада от териториалната отбрана на ВСУ. В резултат от удара са унищожени над 300 националисти“, заяви представител на министерството на брифинг.

Преди това същият твърдеше и че в града „с удар на високоточно оръжие е унищожен хангар с американски гаубици М777″.

Четете още

Избор на редактора