10 г. по-късно отново китайка на финал в Австралия

Цинвън Чжън е втората финалистка на Откритото първенство на Австралия по тенис и в събота ще се изправи срещу защитаващата титлата си Арина Сабаленка. Чжън е първата китайка на финал в Мелбърн след На Ли, която стана шампионка през 2014 година.

12-ата поставена азиатка се наложи с 6:4, 6:4 над тръгналата от квалификациите украинка Даяна Ястремска в Мелбърн, съобщи БНР.

23-годишната тенисистка от Одеса направи пробив за 2:0, но позволи на Чжън веднага да го върне. Азиатката постигна нов брейк за 4:3, след което Ястремска повика физиотерапевт на корта заради проблем в бедрото. След възобновяването на играта китайката спаси точка за рибрейк преди да вземе подаването си. В десетия гейм Чжън сервира успешно, за да затвори частта.

В следващата 21-годишната азиатка проби за 2:1, но след това изигра слаб сервис гейм и украинката, чийто мениджър е българинът Стефан Гюров, го върна. В седмия Чжън направи отново брейк, този път на нула, и след това затвърди за 5:3. Китайката подаваше за място на финала при 5:4. Тя стигна до мачпойнт и го реализира със сервис по правата.

Четете още

Избор на редактора