2-ма арестувани в Солун, правели зехтин менте

Двамата мъже (баща и син) са арестувани в Гърция за производство на фалшив зехтин чрез преработка на слънчогледово масло с други вещества, съобщи гръцката полиция в Солун.

Двамата замесени в случай на производство и разпространение на фалшифициран зехтин, са арестувани от полицейски служители на отдела за защита на правата на собствеността при дирекцията за сигурност в Солун, „след подходящо използване на информация, в контекста на координирана операция“, гласи съобщението в сайта на гръцките власти.

Както стана ясно от полицейското разследване, бащата и синът са създали подходяща и организирана инфраструктура за незаконно производство и пакетиране на зехтин, който се получава чрез преработка на слънчогледово масло с добавяне на подходящи пигменти, хлорофил каротин, както и опаковане и разпространение на пазара, като екстра върджин зехтин, съобщава Фокус.

Суровината (слънчогледовото олио) е внесена от България и след това с използването на подходящи оцветители се продава като “ екстра върджин зехтин “ с различни етикети от региони на Гърция и се насочва към пазарите в България и Гърция.

Четете още

Избор на редактора