22 май, 15 часа: Габриел разкрива имената на министрите

Президентът Румен Радев обяви кога в понеделник ГЕРБ-СДС му връщат първия мандат. Той заяви, че това ще се случи в 15 часа. Направи го от Ямбол, където приветства участниците в Националния турнир по утринна гимнастика „Ямбол 23“ и в „Президентския тест“, част от инициативата „Спортувай с президента“.

Радев отказа да коментира друго по политически актуални теми. „Не искам да разваляме празника на децата с политическа изявления. От понеделник се връщаме. Трябва да има устойчива политика, трябва да има ясни принципи, представи например“, каза лаконично президентът пред bTV.

„Идеята за конституционно правителство е добра, но нека първо да има обикновено мнозинство, за да има правителство. Това е най-важното, за да има парламент, който да може да разгледа и въпроса за конституционна промяна“, каза Радев, цитиран от БНТ.

„Не е въпрос на търсене, не е въпрос на лотария“, коментира Радев търсенето на още пет гласа, с които да се осигури необходимата подкрепа за правителство на ГЕРБ-СДС.

Понеделник е крайният срок, в който кандидатът за премиер на ГЕРБ Мария Габриел трябва да отиде в президентството с изпълнен мандат – папка с имена на министри в правителството.

Още по темата

Избор на редактора