27 000 пътници блокирани по германските летища

Пътниците, които пътуват през няколко летища в Германия, днес са изправени пред значителни закъснения или отмяна на полетите им заради стачки на летищни служители, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Трудовият протест, който ще продължи през целия ден, засяга столичното летище „Берлин-Бранденбург“ (BER) и аерогарите в Хамбург, Хановер и Бремен, заяви профсъюзът „Ферди“ (Verdi).

Синдикатът призовава служителите по сигурността и техни колеги от други служби на летищата да се включат в стачката. Тя е с искане за подобряване на заплащането за нощните смени и през почивните дни, пише в. „Вашингтон пост“.

Летищните власти съветват всеки пътник да се свърже с авиокомпанията, с която ще пътува, за информация за статута на полета му.

Всичките 123 полета, които са планирани през летището в Хамбург, ще бъдат отменени, заявиха летищните власти.

Не се очаква нито едни пътнически самолет да може да излети или да кацне днес на летищата в Хановер и Бремен, обяви „Ферди“.

Отменени са и около 200 полета, които е планирано да излетят от столичното летище „Берлин-Бранденбург“. Там стачката ще продължи до полунощ. Засегнати са около 27 хил. пътници по данни на летищните власти.

Очаква се да бъдат отменени и около една трета от 200 пристигащи полета, които са планирани, съобщи вчера следобед говорител на летището.

Още по темата

Избор на редактора