29 загинаха след взрив в нощен клуб в Истанбул

Най-малко 29 души загинаха днес при пожар в жилищен блок в квартал Шишли в Истанбул, съобщава haberler.com. В момента продължава лечението на трима души в болница. Състоянието им е много тежко.

Валията на Истанбул Давут Гюл каза, че на този етап не е установена точната причина за пожара.

Пожарът се разразил в 16-етажна сграда. Инцидентът е станал около 13:00 ч. Според първоначалната информация до трагедията се е стигнало, след като по време на ремонт на нощен клуб, намиращ се на подземен етаж на 16-етажната сграда, е избухнала експлозия.

По информация на в. „Джумхуриет“, който цитира кмета Имамоглу, ремонтът е извършван нерегламентирано. По думите му общината не е получила молба от фирмата, занимаваща се с ремонтната дейност и ремонтът е бил извършван без необходимото разрешение.

В района на инцидента са изпратени полицейски екипи, пожарни коли, линейки, екипи на Националните медицински спасителни екипи (УМКЕ). В момента продължава спасителната операция за изваждането на блокираните хора в блока.

Министърът на правосъдието Йълмаз Тунч каза, че е предприето широкомащабно разследване по случая. Той уточни, че са издадени заповеди за арест на петима заподозрени.

Серап Мерген, специалист по пожарна безопасност, каза пред ТРТ-Хабер, че има вероятност да не е имало авариен изход от нощния клуб. По този начин тя коментира причината за огромния брой загинали при трагедията.

Четете още

Избор на редактора