3-годишно момиченце застреля кака си в Тексас

Тригодишно момиче намери зареден пистолет в дом в Тексас и случайно простреля сестра си, на 4 години, съобщи полицията.

Шерифът на окръг Харис Ед Гонзалес каза, че момичетата са били в спалнята на апартамент на Bummel North Houston Road в Хюстън, където са живели с родителите си.

Петимата възрастни са били в различни части на апартамента, а момичетата са били оставени по невнимание без надзор, каза Гонзалес.

Той обясни, че единият родител си помислил, че другият гледа момичетата, но те останали сами в спалнята. Тригодишното момиченце намерило зареден пистолет и произвело един изстрел.

Членовете на семейството чули изстрел, изтичали в стаята и открили, че другото четиригодишно момиче не реагира.

Момичето беше обявено за мъртво на място, след като полицията се отзова на обаждането на семейството, каза Гонзалес пред репортери.

Окръжната прокуратура на окръг Харис ще реши дали на някой от възрастните ще бъдат повдигнати обвинения въз основа на полицейското разследване, което все още е в предварителния си етап.

Според данни, анализирани от застъпническата група Everyone for Gun Safety, досега тази година в Съединените щати е имало най-малко 58 случайни стрелби от деца, довели до 22 смъртни случая и 37 ранени.

Миналата година е имало най-малко 353 случайни стрелби по деца, довели до 156 смъртни случая и 212 ранени, уточнява групата.

Още по темата

Избор на редактора