3-ма остават в ареста за линча над шофьора, убил дете

Трима души са задържани към момента за линча на шофьора в село Прилеп в понеделник следобед, съобщи директорът на ОДМВР в Бургас ст. комисар Емил Павлов. 57-годишният мъж стана жертва на саморазправа в Ришкия проход, след като малко по-рано прегази на пътя 6-годишно момченце, излязло на пътното платно. Водачът е бил убит, потвърди прокуратурата, очаква се да бъде повдигнато и обвинение за убийството.

Първоначално след инцидента полицията задържа седем души, но четирима от тях са били разпитани като свидетели и впоследствие освободени.

„За трите лица, които продължават да бъдат задържани и към момента има данни, че са съпричастни към смъртта на шофьора на тежкотоварния автомобил“, допълни Павлов в сутрешния ефир на БНТ1.

Точната причина за смъртта на шофьора ще стане ясна след приключване на съдебно-медицинската експертиза. По тялото на жертвата има следи от нанесени удари, както и една прободна рана в областта на подбедрицата.

Арестувани са бащата, вуйчото и дядото на детето, станало жертва на пътен инцидент с участието на линчувания впоследствие шофьор на камион. По думите на ст. комисар Емил Павлов единият от задържаните е с криминални прояви и вече е осъждан.

Компанията, в която се е намирало и 6-годишното момченце и роднините му, извършили саморазправа с шофьора е била на празненство в изоставената сграда на бившата ветеринарна служба в селото. Детето и семейството били дошли на гости от село Везенково на курбан за Голяма Богородица по стар стил, най-големия летен празник за някои ромски общности.

С убития от тълпата шофьор е пътувал още един човек, мъж, който бил задрямал на дясната седалка и след пътния инцидент се събудил. Като видял надошлите разгневени близки на пострадалото дете, успял да избяга и на автостоп да напусне селото, след което звъннал на 112 да съобщи за започналата саморазправа. Тогава на място били изпратени и полицаи, които открили шофьора вече мъртъв в кабината на камиона.

Четете още

Избор на редактора