3-ма от задържаните моряци-криминално проявени

Трима от задържаните на кораба „Верила“ са криминално проявени. Имат известни прояви на територията на България – за кражби, увреждане на имущество. Това заяви пред Нова телевизия главният секретар на МВР Живко Коцев.

Шести наш моряк беше арестуван вчера от полицията, разследваща залавянето на кокаин на стойност 21 милиона евро на българския товарен кораб „Верила“ в Лимерик.

Преди това бяха задържани петима наши моряци на възраст 50, 46, 44, 41 и 35 години. Те се разследват за контролиран внос на наркотици.

Половин тон кокаин беше открит на борда на кораба „Верила“, който е пътувал под малтийски флаг и е бил задържан в сряда в ирландско пристанище Лимерик. Екипажът е от 17 българи и един украинец.

Българският кораб „Верила“, собственост на Параходство „Български морски флот“, е задържан в ирландското пристанище и местните власти го разследват за трафик на наркотици. Корабът е за насипни товари. Превозвал е зърно от Канада за Ирландия. На 8 декември е отплавал от канадското пристанище Хамилтън.

Четете още

Избор на редактора