3 млн. души в Киев готови да напуснат града

Жителите на Киев трябва да са готови да напуснат града. Това предупреди управата на украинската столица заради продължаващите руски бомбардировки над електростанции. До три милиона души могат да се окажат принудени да се преместят. Ако токът спре изцяло, няма да има захранване с питейна вода и дори няма да работи канализацията. От кметството призоваха гражданите от сега да направят уговорки с роднини или познати, които живеят в други населени места. Опразването на града ще бъде крайна мярка, която засега не се налага.

Кметът на Киев отново призова международната общност да окаже натиск над Русия заради атаките срещу цивилни обекти. Женевските конвенции забраняват такава тактика, но това не оказва влияние на действията на руснаците.

„Разбираме, че терористичната държава концентрира нови сили и средства за атаки срещу нашата инфраструктура. Най-вече енергийната. За да го направи, Русия се нуждае от ирански ракети. Ние готвим своя отговор”, заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски, цитиран от NOVA.

Четете още

Избор на редактора