Херсон може да влезе в Русия до края на годината, тръбят окупаторите

Окупираната от руските войски Херсонска област на Украйна може да влезе в границите на Руската федерация до края на тази година, тръбят руските официози. Преди това ще се проведе референдум по въпроса, съобщава пред ТАСС заместник-ръководителят на местната окупационна администрация Кирил Стремоусов. Подобни псевдореферендуми се проведоха вече в Донецка и Луганска области и са признати от целия нормален свят за окупаторски циркове.

„През тази година ще имаме референдум. И след резултатите от него ще отправим апел към ръководството на Русия да бъдем приети в Руската федерация“, прогнозира храбро той. Но не е питал какво мислят по въпроса Въоръжените сили на Украйна, които от няколко дни успешно контраатакуват на юг и вече са на няколко километра от Херсон.

Както отбеляза Стремоусов, референдумът в Херсонска област може да се проведе през есента и властите вече се готвят да го проведат. Представителят на администрацията изрази увереност, че повечето от жителите на Херсонска област ще подкрепят влизането на региона в Руската федерация.

Четете още

Избор на редактора