17.9 C
София
събота, 1 октомври, 2022

332 джигити за 3 часа в София

София кара с над 110 автонарушения в час, стана болезнено ясно след специализирана полицейска операция за контрол на скоростния режим.

Акцията срещу неудържимите автомобилисти бе проведена в петък, 24 юни. Участваха екипи на отдел „Пътна полиция“ от СДВР и Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, съобщиха от МВР.

На 4 конфликтни точки в най-интензивните зони на София бяха разположени допълнителни камери за заснемане. Само в рамките на 3 часа бяха заснети 332 нарушения на скоростните режими.

На един от кадрите ясно се вижда наточен мерцедес, който пристига откъм Пловдив със 151 км/ч. при разрешени 50 км/ч.

Според закона за превишаване с над 50 км/ч. глобата 700 лв. и 3 месеца лишаване от право да се управлява МПС. За всеки следващи 5 км/ч. превишаване над 50 км/ч. глобата се увеличава с 50 лв. Месеците пеша обаче не се увеличават. По прости сметки джигитът с мерцедеса трябва да плати общо 1200 лева глоба. Дали това ще го впечатли, е друг въпрос.

Сега предстои обработване и издаване на електронни фишове за изловените нарушители, съобщи БГНЕС.

Изводът от анализа на пътнотранспортните произшествия сочи движението с превишена и несъобразена скорост като една от основните причина за тяхното възникване. Това бе и поводът за провеждане на акцията с цел превенция на този вид нарушения.

СДВР отново се примоли на водачите да шофират отговорно, спазвайки правилата за движение по пътищата.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини