343 мигранти в ремарке. С всички екстри обаче

Мексиканските власти са открили 343 мигранти, включително 103 непридружени непълнолетни, в изоставен контейнер за товарен камион край магистрала, съобщиха вчера властите, предаде Асошиейтед прес.

Националният институт по имиграция съобщи, че ремаркето е намерено в неделя вечерта в щата Веракрус, на брега на Мексиканския залив.

То се намирало на маршрут, който често се използва от трафикантите за превозване на хора от югоизточно Мексико до границата със САЩ. Мигрантите са били добре и не е ясно защо шофьорът е избягал, казаха властите.

В миналото мигранти са били откривани мъртви в изоставени товарни контейнери. Но мигрантите, намерени вчера, са били невредими, а условията в контейнера илюстрират нарастващото усъвършенстване на трафикантите на мигранти.

Ремаркето имало вентилатори и вентилационни отвори, изрязани в покрива, а мигрантите носели цветни гривни, очевидно за да ги идентифицират като клиенти на трафикантите.

Повечето от непридружените непълнолетни са от Гватемала. Мигрантите, които успяват да стигнат до САЩ, често плащат на трафиканти, за да доведат децата им след това.

Институтът заяви, че възрастните мигранти са предимно от Гватемала, Хондурас, Ел Салвадор и Еквадор.

Още по темата

Избор на редактора