4.3 C
София
неделя, 27 ноември, 2022

382 трафиканти от Балканите са задържани при мащабна акция на Европол

Европол съобщи, че в рамките на международна операция в края на миналия месец са арестувани 382 души, заподозрени за трафик на наркотици, хора и оръжия, действали основно на Балканите и в Югоизточна Европа, предаде Франс прес.

На българския контролно-пропускателен пункт “Капитан Андреево”, на границата с Турция, Франс прес стана свидетел на 28 октомври на намирането на мигрант, скрит в тайник в товарната част на камион.

Сто петдесет и девет от арестуваните са заподозрени за трафик на мигранти, 112 – за трафик на наркотици, 38 – за трафик на огнестрелни оръжия и двама – за търговия с хора, заяви Европол във връзка с операцията, в която са взели участие полицейските служби на 28 страни, съобщи Дарик.

В рамките на операциите са регистрирани 2500 незаконни влизания на територията на Европейския съюз и са иззети 106 огнестрелни оръжия, става ясно от изявлението на Европол. Иззети са също така 304 кг хероин, 147 кг канабис и 1,3 кг кокаин.

По балканския маршрут хиляди камиони влизат на територията на Европейския съюз, като превозват различни стоки, сред които хранителни продукти и строителни материали.

Този маршрут се използва активно за трафик на хора, огнестрелни оръжия и наркотици към европейските страни, изтъква Европол.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини